Zomer 2023:

Een goed moment om met ons

mee te gaan zingen!

 

Welkom aan

bas en tenor

Zie Vacatures

 

  Nieuwe dirigent

 

 

Op 16 april 2016 vierden we het 25-jarig jubileum in de Oosterkerk in Amsterdam. Wij bewaren er hele mooie herinneringen aan. Klik op "25-jarig jubileum"en ontdek niet alleen het programmaboekje maar ook een collage van foto's van Corrie Oudhoff (kleur) en Boy Hazes (zw/w)

We kozen voor de Oosterkerk omdat daar een prachtig orgel staat voor de begeleiding van het Requiem van G. Fauré.

Bovendien was daar ook de mogelijkheid een afterparty te houden; een essentieel onderdeel van de viering. 

 

Geconcentreerd tijdens de generale repetitie van het jubileumconcert. Foto Corrie Oudhof

 

Voor de pauze stond een selectie van onze oude favorieten op het programma. Bovendien waren er bijdragen van ensembles van koorleden en van ex-koorleden die wij maar niet kunnen vergeten. We zongen nummers van Lauridsen, Andriessen, Mortensen, Schubert, Williams, Monteverdi en natuurlijk ook Aan de Amsterdamse Grachten van Peter Shott. Jeroen Koopmans begeleidde ons daarbij op de vleugel.

Na de pauze zongen we het befaamde Requiem van Gabriel Fauré, waar we samen met enkele projectzangers en onder de bezielende leiding van Jelle Leistra zo hard aan gewerkt hadden. Jeroen Koopman begeleidde ons op het orgel.

Het koor beneden en de organist boven; dat was een uitdaging voor Jelle Leistra, voor de organist én voor het koor. Een geweldige ervaring en wat een prachtige muziek!

Solisten waren Adeline le Mer (sopraan) en Joris van Baar (bariton).

 Na de laatste klanken van het Requiem vierden we het feest op de swingende begeleiding van Trio Bob Helsloot. 

***

 

Op zondag 18 september 2016 vierde het Flevopark haar 85-ste verjaardag. De opdracht aan een aantal koren was: zing oude-vertrouwde en minder bekende vogelliedjes voor en met het aanwezige publiek. Het was een geslaagd evenement. Klik op de datum en bekijk de collage van foto's.