Zomer 2023:

Een goed moment om met ons

mee te gaan zingen!

 

Welkom aan

bas en tenor

Zie Vacatures

 

  Nieuwe dirigent

 

2017

Het is al een beetje traditie dat wij zo tegen 4 mei samen optreden met het  koor 4 Mei Projekt uit Groningen. In 2015 deden we dat ook al.  Op 23 april 2017 was het weer zo ver. Het koor 4 Mei Projekt had een heel boeiend muzikaal programma Chains of Hope, waarmee zij op diverse plaatsen in Groningen optraden. Samen met Straat en Dijk brachten zij een aangepaste versie in onze Amsterdamse Nassaukerk. Zo bezongen wij samen op een heel indringende manier de strijd om de mensenrechten. We herdachten in dit bijzondere concert met name de dappere voorvechters in die strijd. Straat en Dijk zong Lullaby's van Henryk Gorecki en onder andere If I were President van Libby Larssen. Klik op deze link om het fotoalbum te bekijken van dit optreden op 23 april 2017.

 

Daarna richtten we onze volledige aandacht op het concert dat we zongen op 15 oktober 2017. We hadden daarvoor onze keuze laten vallen op de opera Orfeo ed Euridice van Willibald von Gluck; de soli en de koorstukken zonder de herhalingen. Er waren dus rollen te zingen voor Orfeo, Euridice en Amore.

Voor de rol van Orfeo vonden we de countertenor Jorg Delfos (wat een stem, wat een performance!). Onze eigen Inge Konings mocht de rol van Euridice zingen en voor de rol van Amore maakte zij ons attent op haar zusje Jos Krul met wie zij de liefde en het talent voor het zingen deelt. Margot Rolf was de verteller.

Voor de pauze zongen we onze favoriete koorstukken (Zie hier het programmaboekje van Orfeo) en na de pauze kwam Orfeo aan bod. Richard Hengeveld begeleidde ons op de vleugel.

Een kort videofragment van Orfeo staat hier:

  Ah se in Torno

 

Koor, solisten en pianist hebben er onder leiding van onze dirigent hard en met heel veel plezier aan gewerkt en dat was te horen! Het was een concert om trots op te zijn. Bladerend door het fotoalbum van Orfeo halen we graag herinneringen op. Dankzij foto's van Roelie en Narda. 

   

 

 

Volg ons op Facebook.2017

Orfeo ed Euridice

Straat en Dijk zong op 15 oktober 2017 de korte maar intensieve versie van de opera Orfeo ed Euridice van Willibald von Gluck. Prachtige muziek onder de bezielende leiding van Jelle Leistra. Uit de opera deden we de solo's en de koorstukken, zonder de herhalingen. 

 

 

 

 

We genoten van de befaamde countertenor Jorg Delfos die de rol van Orfeo zong. Koorlid Inge Konings bracht de solo's van Euridice en haar zus Jos Krul-Konings zong Amor. Richard Hengeveld begeleidde op de vleugel. Verteller was onze alt Margot Rolf.

 

 

 

 

Foto's met dank aan Narda en Roelie. Zie ook Facebook voor meer fotomateriaal.

 

We zongen bovendien een verzameling van andere mooie, vrolijke en droevige liederen (Schubert, Gjeilo, Elgar, Hatton e.a.)

Uitgaande van ons gevoel, maar vooral van de mooie complimenten van het publiek kunnen we zeggen dat het een prachtig en zeer geslaagd concert was.

Het koor en de solisten hebben er met veel plezier aan gerepeteerd. We zijn trots op wat we hebben gedaan. En dan is het ineens voorbij.

 

 

 

 

 

 

Chains of Hope ism 4 Mei-Projekt Groningen

 

Op 23 april 2017 zong Straat en Dijk in het programma van het Groninger 4 Mei-Projekt uit Groningen. Zij traden in Amsterdam op met de Chains of Hope. Zo herdachten wij in een boeiend muzikaal programma met name de voorvechters van de mensenrechten. Eerder in 2015 traden wij ook samen op, eveneens in de Nassaukerk.

 

 

affiche CoH