Ons volgende concert:

Natuurlijk

Liederen over de natuur


zondagmiddag
6 februari 2022
Oranjekerk,
van Ostadestraat.

Nadere bijzonderheden volgen.

 

Vacatures

Facebook

2019 Musical!

 

 Op 10 november 2019 zongen we het mooiste uit de musicals West Side Story, Les Miserables, South Pacific, Fiddler on the Roof, Sound of Music, Cabaret, Chess etc. Met veel solo's en duetten door koorleden. Onder de bezielende leiding van Jelle Leistra en de pianobegeleiding van Richard Hengeveld.

Een erg gevarieerd programma tot groot genoegen van het publiek.

 

 

Een bezoekster schreef:

Willkommen! Bienvenue! Welcome!

“Welkom, vergeet je zorgen, laat je vermaken!” Zo verwelkomen de zangers het publiek.
Het koor zet in met  “Climb ev’ry mountain” uit de Sound of Music. De sopranen laten met hun hoge stemmen horen hoe de dromen, de toppen van de bergen worden bereikt.
Zwoele stemmen in Bali Ha’ lokken het publiek naar het eiland South Pacific, bezingen daar de liefde.
Het wordt in de werkelijkheid teruggebracht door “Money, money ”uit Cabaret. In de wereld draait het alleen om geld. Er volgen liederen, door solisten gevoelig gebracht, “ Maby this time”’
en “Vluchten kan niet meer”.  Donkere stemmen bezingen de armoede in “Les Misérables”, gaan over in drumgeluiden. De slaven willen geen slaven meer zijn. “Do you hear?”.
“Ïf I were a rich man!”, het publiek mijmert mee.
In “West Side Story” strijden straatbendes om de macht in de straten. De liederen zijn doorspekt met romantiek. De stemmen wisselen elkaar af. Hoog vermengt zich met laag.
Het is met deze mengeling van stemmen dat het koor Straat en Dijk het publiek heeft kunnen brengen in de sferen van de musicals.
Ze heeft vermaakt, de zorgen doen vergeten.

 

 Willy Vis, 12 november 2019

 

 

Foto's Sidney, Roelie en Verbakel.

 

 

 

 

 

 

Let the sun shine in (toegift).

 

 

 

2018

Kerstconcert 2018

 

 

Het concert van zondag 16 december was mooi en ontroerend, vooral ook door het optreden van het kinderkoor Watergraafsmeer: als 5e  stem in onze On Christmas en met hun vrolijke  voorprogramma.

 

  

 

 

De zaal was geheel uitverkocht en de stemming opperbest.

 

  

  

 Foto's Corrie Oudhoff en Roelie Boon

 

De dirigenten Bregje van Goudoever en Jelle Leistra zongen zelf ook een solo. Ons gelegenheidsorkest speelde de sterren van de hemel en dus zongen wij ook zo.

 

Dit was ons eerste kerstprogramma. Met een compositie van Bob Chilcott (On Christmas Night) en andere toepasselijk liederen. Het gelegenheidsorkest bestond uit: Richard Hengeveld vleugel, Ilja Ramaker klarinet, Jan de Laat hobo, Kiek Jansen fluit en Saskia van Oenen cello.

Het concert gaven we samen met het kinderkoor Watergraafsmeer. Een deel van dit kinderkoor, het jeugdkoor, zong als bovenstem mee in On Christmas Night. Alle kinderen zongen in het voorprogramma.

 

 

Zomerse Dierenliederen

 

Belcampo 17-6-2018

 Dierenliederen foto Roel Daru

 

Zondag 17 juni 2018 gaven we een kort concert in Belcampo in De Hallen. Resultaat: een volle zaal met  zeer tevreden bezoekers. Wij zongen Dierenliederen o.a. Aesop's Fables van Bob Chilcott, een moderne Amerikaanse componist. Toegankelijke, grappige en harmonische muziek. Vele jaren geleden zongen wij The Elements van hem, ook mooi en sfeervol. 

 

 

Zin om mee te zingen? Wij hebben vacatures.

 

 

2017

Orfeo ed Euridice

Straat en Dijk zong op 15 oktober 2017 de korte maar intensieve versie van de opera Orfeo ed Euridice van Willibald von Gluck. Prachtige muziek onder de bezielende leiding van Jelle Leistra. Uit de opera deden we de solo's en de koorstukken, zonder de herhalingen. 

 

 

 

 

We genoten van de befaamde countertenor Jorg Delfos die de rol van Orfeo zong. Koorlid Inge Konings bracht de solo's van Euridice en haar zus Jos Krul-Konings zong Amor. Richard Hengeveld begeleidde op de vleugel. Verteller was onze alt Margot Rolf.

 

 

 

 

Foto's met dank aan Narda en Roelie. Zie ook Facebook voor meer fotomateriaal.

 

We zongen bovendien een verzameling van andere mooie, vrolijke en droevige liederen (Schubert, Gjeilo, Elgar, Hatton e.a.)

Uitgaande van ons gevoel, maar vooral van de mooie complimenten van het publiek kunnen we zeggen dat het een prachtig en zeer geslaagd concert was.

Het koor en de solisten hebben er met veel plezier aan gerepeteerd. We zijn trots op wat we hebben gedaan. En dan is het ineens voorbij.

 

 

 

 

 

 

Chains of Hope ism 4 Mei-Projekt Groningen

 

Op 23 april 2017 zong Straat en Dijk in het programma van het Groninger 4 Mei-Projekt uit Groningen. Zij traden in Amsterdam op met de Chains of Hope. Zo herdachten wij in een boeiend muzikaal programma met name de voorvechters van de mensenrechten. Eerder in 2015 traden wij ook samen op, eveneens in de Nassaukerk.

 

 

affiche CoH