Zomer 2023:

Een goed moment om met ons

mee te gaan zingen!

 

Welkom aan

bas en tenor

Zie Vacatures

 

  Nieuwe dirigent

 

Op 21 november 2010 verzorgden wij een gezellige middag voor de bewoners en bezoekers van de Rietvinck. Zoals u op het programma kunt zien werden daar prachtige nummers gezongen door ons koor en door groepjes solisten.

 

2009 was ons jubileumjaar.


optreden_20_jaar_2009

Op 14 november 2009 vierden we het 20-jarig bestaan van ons koor met een jubileumconcert onder leiding van Gijsbert van de Lagemaat in de sfeervolle schuilkerk "De Hoop" in Diemen.Op 20 december 2008 traden we samen met het vrouwenkoor Hoor Haar op in de Lutherse kerk in Haarlem. We zongen het 7-stemmige Hodi Christus Natus Est van Giovanni Bassano, onder leiding van Gijsbert van de Lagemaat. 

Een aangekondigd afscheid of niet, op donderdagavond 6 juni hadden we een concert in de Amstelkerk, waar "drie Amsterdamse vocale groepen zongen naar de zomer": Straat en Dijk, Dr.L.Kipps en The Loose Singers. Onze dirigente was Marie Anne Pâques.

Druk, druk in 2008 want op zondag 25 mei 2008 namen we met een Fransgetint programma La Chanson en Voyage afscheid van dirigente Marie-Anne Pâques; onze wegen gingen scheiden nadat zij ons in totaal 12,5 jaar tot grote muzikale hoogten had gebracht.

 

Op 18 maart 2007 was het thema van ons concert Was du mir erzählt hast , Straat en Dijk zingt door de 30-er jaren heen, o.l.v. Marie Anne Pâques. 

 

Op weg naar 13 november 2005 hebben we ons met man en macht ingezet om een prachtig concert neer te zetten in het mooie Petruskerkje aan de Spaarndammerdijk. "Een vrijgevochten bewerking van de beroemde opera van Henri Purcell, verteld in een luchtig jasje aan de hand van Zwerftochten van Aeneas van schrijver Paul Biegel". Henri Purcell paste prachtig in ons thema Afscheid en Liefde.

 

In 2004, bijna dierendag, op 3 oktober 2004 hadden we een heel gevarieerd dierlijk programma onder de naam: Koor Straat en Dijk Zingt ZOO. 

Op zondagmiddag 8 februari 2004 stonden we weer in het uitgebreide programma van de Paradiso Korendagen. 

 

Op zondagmiddag 18 mei 2003 zongen wij in de Buiksloterkerk in Amsterdam-Noord. De stukken die we voor de pauze zongen natuur, leven, liefde en verlangen. En gaat daar niet eigenlijk alle muziek over? Na de pauze zongen we The Elements van Bob Chilcott.

 

De voorbereiding voor het concert op 21 april 2002 met als thema Eten en Drinken omvatte veel meer dan alleen repeteren op de muziek; voor de aankleding lieten wij onze fantasie de vrije loop en die bleek bijna grenzenloos. Het verrassende programmaboekje was een compleet kookboek met heel interessante recepten, want wie houdt er niet van Blanke-Maagdensoep?

 

Koor Straat en Dijk zingt en zegt Nederlandse Poëzie was de aankondiging. Het optreden was op zondag 18 maart 2001 in de Oosterkerk, onder bezielende leiding van Marie Anne Pâques met André Daemen aan de piano. 

 

Een leuke happening op 9 april 2000: in het Petruskerkje aan de Spaarndammerdijk te Amsterdam liet Straat en Dijk muziek horen met het thema Springtime 2000. Er was ook veel te zien, o.a. een modeshow met hoeden, tassen, suede en leren kleding. Er waren bovendien schilderijen en sieraden te bewonderen en DJ Barry trad op. 

 

Op zondagmiddag 16 januari 2000 stonden we op het podium in de kleine zaal van Paradiso in het kader van de Paradiso Korendagen, inmiddels wereldberoemd in heel Nederland. 

  

Ons 10-jarig bestaan werd feestelijk gevierd op zaterdag 13 november 1999 in buurthuis Volta op de Houtmankade in Amsterdam, onder leiding van zowel Martha Meerman als Marie Anne Pâques. Ook hoogtepunten uit onze in de beslotenheid van onze korenweekenden gehouden "Bonte Avonden"werden daar opnieuw vertolkt. 

Liefde en Zelfoverschatting, daar is veel over geschreven, bijvoorbeeld door onze sopraan Carien van Opstal en heel veel over gecomponeerd. Wij hebben er over gezongen op 4 juli 1999 in het pas  geheel vernieuwde Flevohuis. 

 

We begonnen het jaar 1998 traditioneel weer met een optreden op de Korendagen in Paradiso op 11 januari. Op 14 juni 1998 hadden we een sfeervol optreden in Eben Haezer in Abcoude  en op 21 juni 1998 hadden we een concert in de Petruskerk in samenzang met "Kamerkoor Acanthus".

 

Op 15 juni en bovendien op 20 juni 1997 traden we op, samen met het "Ad Hoc koor"onder leiding van Aad Veldhuis. Daarbij was Marie Anne niet alleen onze dirigente, maar wij konden ook genieten van haar zang. Op 4 mei 1997 mochten we weer zingen in de Noorderkerk in het kader van de dodenherdenking.

 

Op 3 mei 1996, voor het eerst onder leiding van Marie Anne Pâques hadden we een concert in het Petruskerkje, met samenzang van het Ripieno Choir.

 

Op 14 mei 1995 traden we samen op met het Kuhnau-ensemble in de Petruskerk op de Spaarndammerdijk. We zongen "Liederen van Passie" o.a. een 8-stemmig stuk; het Stabat Mater van Palestrina, onder leiding van Martha Meerman die op 30 juni 1995 afscheid zou nemen. Op 23 april zongen wij in Eben Haezer in Abcoude en in januari begonnen we dat jaar goed op de Paradiso Korendagen.  

 

Op 2 juli 1994 traden we op in het oude buurthuis "het Claverhuis", dat dan nog op de Oude Looiersstraat 10 is gevestigd. Het programma was getiteld "Nederlandse Componisten" en het was door de gespeelde en gesproken teksten veel meer dan een concert; zoiets noemen we nu muziektheater. De teksten waren van Carien van Opstal en de muzikale leiding was in handen van Martha Meerman. 

 

Op 24 juni 1993 in ons vertrouwde buurthuis hadden we voor het eerst een concert met een thema: "De Spaanse Avond". Op 4 mei 1993 zongen we "Triste Espana"in de Noorderkerk. Op 31 januari  begonnen we dat jaar weer op in Paradiso. 

 

In januari 1992 gingen we samen op pad naar Bakkum voor een workshop Zuid-Amerikaans zingen en op 9 februari 1992 stonden we voor het eerst op het podium tijdens de Paradiso Korendagen, 

 

In januari 1991 komen 5 heren dit koor versterken en al op 7 april 1991 zongen we met dit Gemengd koor Straat en Dijk in De Rietvinck, op 15 mei 1991 op het Nieuwmarkt Festival en op 9 juni 1991 in Panade op de Jacob van Lennepkade. . 

 

Het vrouwenkoor Straat en Dijk groeide; in september 1990 waren we al met 20 vrouwen. 

 

In 1989 werd vrouwenkoor Straat en Dijk opgericht en in juni 1990 hadden we ons eerste optreden in buurthuis Straat en Dijk.

 

***