Dierenliederen met o.a.

Chilcott

17 juni 11.30

Belcampo (Hallen) gratis entree

 

Kerstprogramma

met Kinderkoor Watergraafsmeer

16 december 15.00

Oranjekerk

 

 

 

 Tenor en sopraan welkom

 

 

Facebook

Koor Straat en Dijk

We zijn een hartelijk kamerkoor met zo'n 20 personen. We werken met plezier aan een gemengd repertoire, vaak licht klassiek. Bij optredens  krijg je een indruk van wat wij de afgelopen jaren hebben gebracht.

 

Voor het programma van 2018 zijn we begonnen met Aesop's Fables van Bob Chilcott, een moderne Amerikaanse componist. Toegankelijke en harmonische muziek. We gaan dit korte dierenprogramma uitvoeren op 17 juni 11.30 uur in de Hallen in Amsterdam. Zaal Belcampo (bibliotheek). Gratis entree.

Dit jaar maken we voor het eerst een kerstprogramma. Ook met Chilcott (On Christmas) en andere toepasselijk liederen. Dit concert gaan we samen met het kinderkoor Watergraafsmeer geven op zondagmiddag 16 december in de Oranjekerk. Zij zingen eigen liederen en we doen uiteraard dingen samen. Dat wordt vast leuk en inspirerend.

 

Bij ieder optreden zetten we ons voor 100% in, want we gaan voor een resultaat waarop we ook jaren later nog trots kunnen zijn. Onmisbaar daarbij en tevens een sfeerbepalende factor, is onze geweldige dirigent Jelle Leistra

Plezierig zingen staat bij ons voorop en daarvoor oefenen we thuis met midifiles. Van blad kunnen zingen is geen vereiste, maar inzet wel.

 

 

 Concert Orfeo ed Euridice (Gluck) 15-10-2017. Foto Narda Hollinger

 

We werken graag naar een jaarlijks optreden toe. Dat kan een groot concert zijn dat veel voorbereiding en nieuw repertoire vergt, maar ook wel eens een kleiner optreden tijdens een buurtevenement. Voor zo'n optreden zoeken we dan repertoire dat past in een door ons bedacht thema. Daardoor, en ook door de zeer uiteenlopende persoonlijke muzikale voorkeuren van de leden hebben we een zeer gevarieerd 4-stemmig repertoire in diverse muziekstijlen. Bovendien geven we soms aan bestaand repertoire onze eigen draai. We zingen dus eigenlijk van alles, behalve popsongs. 

 

Eenmaal per jaar gaan we "de hei op" voor een gezellig koorweekend in Ommen. Sommigen van ons kunnen behalve zingen ook heel goed koken en in Ommen genieten we daar dan ook van.

De vaste kreet aan het einde van de repetitie is: "Wie gaat er mee naar de kroeg?"

 

Soms zijn er vacatures bij de stemgroepen.

Nieuwe leden worden steeds gastvrij opgenomen. De meeste koorleden blijven lang bij ons koor; een enkeling is er zelfs al vanaf de 1989. Door de jaren heen slagen we er steeds in met elkaar een hartelijke sfeer en onderlinge betrokkenheid te handhaven. 

 

Als trailer voor ons jubileumconcert op 16 april 2016 hebben wij destijds een kort filmpje gemaakt dat goed de sfeer aangeeft waarin wij werken: 

Op naar feest 25 jaar Straat en Dijk