Kerstprogramma

 

met Kinderkoor Watergraafsmeer

 

16 december 15.00

UITVERKOCHT

 

 

 

 

 

Facebook

Koor Straat en Dijk

We zijn een hartelijk kamerkoor met zo'n 20 personen. We werken met plezier aan een gemengd repertoire, vaak licht klassiek. Onmisbaar daarbij en tevens een sfeerbepalende factor, is onze geweldige dirigent Jelle Leistra

Bij optredens  krijg je een indruk van wat wij de afgelopen jaren hebben gebracht.

 

 

Kerstconcert 2018

Zondag 16 december 15.00 uur Oranjekerk, 2e v.d.Helststr. 1

 

UITVERKOCHT.

NB: Niet afgehaalde kaarten worden vanaf 14.45 aan de zaal verkocht. Maar de kans op een kaartje is dan heel klein.

 

Dit jaar maken we voor het eerst een kerstprogramma. Met een compositie van Bob Chilcott (On Christmas Night) en andere toepasselijk liederen. Een pracht gelegenheidsorkest zal ons begeleiden: Richard Hengeveld vleugel, Ilja Ramaker klarinet, Jan de Laat hobo, Kiek Jansen fluit en Saskia van Oenen cello.

Het concert geven we samen met het kinderkoor Watergraafsmeer. Een deel van dit kinderkoor zingt als bovenstem mee in On Christmas Night. Alle kinderen zingen in het voorprogramma.

Er is geen pauze.

Het wordt een compact en gevarieerd concert, waarvoor we een volle kerk verwachten. Wees er dus snel bij om in de voorverkoop je kaartje aan te schaffen a €10,-. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Overmaken op NL97 INGB 0006 6701 28 tnv Straat en Dijk en vermeld hierbij alle namen (ook van de kinderen). Alle kaarten afhalen vóór 14.45 uur. Kerk en bar zijn open 14.15. 

 

  

 

Zomerse Dierenliederen

 

Belcampo 17-6-2018

 Dierenliederen foto Roel Daru

 

Zondag 17 juni 2018 gaven we een kort concert in Belcampo in De Hallen. Resultaat: een volle zaal met  zeer tevreden bezoekers. Wij zongen Dierenliederen o.a. Aesop's Fables van Bob Chilcott, een moderne Amerikaanse componist. Toegankelijke, grappige en harmonische muziek. Vele jaren geleden zongen wij The Elements van hem, ook mooi en sfeervol. 

 

Welkom

Plezierig zingen staat bij ons voorop en daarvoor oefenen we thuis met midifiles. Van blad kunnen zingen is geen vereiste, maar inzet wel.

 

  Concert Orfeo ed Euridice (Gluck) 15-10-2017. Foto Narda Hollinger

 

We werken graag naar een jaarlijks optreden toe. Dat kan een groot concert zijn dat veel voorbereiding en nieuw repertoire vergt, maar ook wel eens een kleiner optreden tijdens een buurtevenement. Voor zo'n optreden zoeken we dan repertoire dat past in een door ons bedacht thema. Daardoor, en ook door de zeer uiteenlopende persoonlijke muzikale voorkeuren van de leden hebben we een zeer gevarieerd 4-stemmig repertoire in diverse muziekstijlen. Bovendien geven we soms aan bestaand repertoire onze eigen draai. We zingen dus eigenlijk van alles, behalve popsongs. 

Naast serieus werken is het bij ons ook gezellig. De vaste kreet aan het einde van de repetitie is: "Wie gaat er mee naar de kroeg?"

 

Soms zijn er vacatures bij de stemgroepen.

Nieuwe leden worden steeds gastvrij opgenomen. Veel koorleden blijven lang bij ons koor; een enkeling is er zelfs al vanaf de oprichting in 1989.  Maar nieuwe leden zijn van harte welkom. Door de jaren heen slagen we er steeds in een hartelijke sfeer en onderlinge betrokkenheid te handhaven. 

 

Filmpje 25 jaar Straat en Dijk