Kerstprogramma

met Kinderkoor Watergraafsmeer

16 december 15.00

Oranjekerk

 

 

 

 Tenor en sopraan welkom

Projectzangers welkom

 

 

Facebook

Koor Straat en Dijk

We zijn een hartelijk kamerkoor met zo'n 20 personen. We werken met plezier aan een gemengd repertoire, vaak licht klassiek. Bij optredens  krijg je een indruk van wat wij de afgelopen jaren hebben gebracht.

 

Belcampo 17-6-2018

 

Zondag 17 juni gaven we een concert in De Hallen. Resultaat: een volle zaal en de bezoekers waren zeer tevreden. Wij zongen o.a. Aesop's Fables van Bob Chilcott, een moderne Amerikaanse componist. Toegankelijke, grappige en harmonische muziek. Vele jaren gelden zongen wij The Elements van hem, ook mooi en sfeervol. 

 

Dit jaar maken we voor het eerst een kerstprogramma. Ook met Chilcott (On Christmas Night) en andere toepasselijk liederen. Het concert gaan we samen met het kinderkoor Watergraafsmeer geven op zondagmiddag 16 december in de Oranjekerk. Zij zingen eigen liederen en we doen uiteraard dingen samen. Dat wordt vast leuk en inspirerend.

Voor het kerstprogramma zijn enkele projectzangers welkom. Vooral geoefende sopranen en tenoren zijn welkom.  We starten op 6 september 2018. De kosten zijn €100,-. Wil je meer weten? Mail info@straatendijk.nl of bel: Riekje 06 5200 8602 of Bert 06 229 11 11 4.

 

Bij ieder optreden zetten we ons voor 100% in, want we gaan voor een resultaat waarop we ook jaren later nog trots kunnen zijn. Onmisbaar daarbij en tevens een sfeerbepalende factor, is onze geweldige dirigent Jelle Leistra

Plezierig zingen staat bij ons voorop en daarvoor oefenen we thuis met midifiles. Van blad kunnen zingen is geen vereiste, maar inzet wel.

 

 

 Concert Orfeo ed Euridice (Gluck) 15-10-2017. Foto Narda Hollinger

 

We werken graag naar een jaarlijks optreden toe. Dat kan een groot concert zijn dat veel voorbereiding en nieuw repertoire vergt, maar ook wel eens een kleiner optreden tijdens een buurtevenement. Voor zo'n optreden zoeken we dan repertoire dat past in een door ons bedacht thema. Daardoor, en ook door de zeer uiteenlopende persoonlijke muzikale voorkeuren van de leden hebben we een zeer gevarieerd 4-stemmig repertoire in diverse muziekstijlen. Bovendien geven we soms aan bestaand repertoire onze eigen draai. We zingen dus eigenlijk van alles, behalve popsongs. 

 

Eenmaal per jaar gaan we "de hei op" voor een gezellig koorweekend in Ommen. Sommigen van ons kunnen behalve zingen ook heel goed koken en in Ommen genieten we daar dan ook van.

De vaste kreet aan het einde van de repetitie is: "Wie gaat er mee naar de kroeg?"

 

Soms zijn er vacatures bij de stemgroepen.

Nieuwe leden worden steeds gastvrij opgenomen. De meeste koorleden blijven lang bij ons koor; een enkeling is er zelfs al vanaf de 1989. Door de jaren heen slagen we er steeds in met elkaar een hartelijke sfeer en onderlinge betrokkenheid te handhaven. 

 

Als trailer voor ons jubileumconcert op 16 april 2016 hebben wij destijds een kort filmpje gemaakt dat goed de sfeer aangeeft waarin wij werken: 

Op naar feest 25 jaar Straat en Dijk