Concert zondagmiddag

 

 

14 november 2021

 

 Natuurlijk

 

 

Oranjekerk

 

Facebook

Koor Straat en Dijk

We zijn een hartelijk kamerkoor met ruim 20 personen. We werken met plezier aan een gemengd repertoire, vaak licht klassiek. Onmisbaar daarbij en tevens een sfeerbepalende factor, is onze geweldige dirigent Jelle Leistra

 

Ondanks Corona hebben we alle weken geoefend: op Zoom of buiten. Nu zijn we net weer begonnen op een schoolplein.

 zingen op schoolplein 

Graag willen we laten horen waar we nu al lang mee bezig zijn: liederen over de Natuur.
Op zondag 14 november 's middags zal het zover zijn. In de Oranjekerk (van Ostadestraat). Nadere bijzonderheden volgen tzt.

Zet maar vast in de agenda. 

 zingen in buitenlucht 

 Buiten oefenen in 2020

  

 

Zoom

 

 

Bij optredens  krijg je een indruk van wat wij de afgelopen jaren hebben gebracht.

 

Musical

We hebben in 2019 lekker gerepeteerd met een musicalprogramma. Weer eens iets anders dan het licht klassiek van de laatste jaren. Het resultaat mocht er wezen, zie onder optredens  

 

 

 

Belangstelling om mee te zingen? Nieuwe leden zijn welkom bij bijna alle stemgroepen. Zie vacatures.

 

Welkom

Plezierig zingen staat bij ons voorop en daarvoor oefenen we thuis met midifiles. Van blad kunnen zingen is geen vereiste, maar inzet wel.

 

  Concert Orfeo ed Euridice (Gluck) 15-10-2017. Foto Narda Hollinger

 

We werken graag naar een jaarlijks optreden toe. Dat kan een groot concert zijn dat veel voorbereiding en nieuw repertoire vergt, maar ook wel eens een kleiner optreden tijdens een buurtevenement. Voor zo'n optreden zoeken we dan repertoire dat past in een door ons bedacht thema. Daardoor, en ook door de zeer uiteenlopende persoonlijke muzikale voorkeuren van de leden hebben we een zeer gevarieerd 4-stemmig repertoire in diverse muziekstijlen. Bovendien geven we soms aan bestaand repertoire onze eigen draai. We zingen dus eigenlijk van alles, behalve popsongs. 

Naast serieus werken is het bij ons ook gezellig. De vaste kreet aan het einde van de repetitie is: "Wie gaat er mee naar de kroeg?"

 

Soms zijn er vacatures bij de stemgroepen.

Nieuwe leden worden steeds gastvrij opgenomen. Veel koorleden blijven lang bij ons koor; een enkeling is er zelfs al vanaf de oprichting in 1989.  Maar nieuwe leden zijn van harte welkom. Door de jaren heen slagen we er steeds in een hartelijke sfeer en onderlinge betrokkenheid te handhaven. 

 

Filmpje 25 jaar Straat en Dijk